Guldfågeln & Ingelsta Kalkon bildar

Ett starkt team som Blentagruppen

Familjeägda matfågelkoncernen Blentagruppen är ägare till Guldfågeln och Ingelsta Kalkon. Bolagen har verkat som fristående dotterbolag med egna organisationer inkluderat även för marknad och försäljning.

Med start i maj 2019 arbetar Blentagruppen allt mer integrerat som ett företag med en gemensam koncernledning och gemensamma stödfunktioner. Nu tar vi ytterligare viktiga steg framåt och bildar Affärsområde Kyckling & Kalkon där ansvaret kommer vara gemensamt för att driva våra fyra slakterier och våra två starka varumärken Guldfågeln och Ingelsta Kalkon. Ansvarig för Affärsområde Kyckling & Kalkon blir Johan Ekerot som har lång erfarenhet från marknad och försäljning inom Guldfågeln.

Våra säljkårer för Dagligvaruhandeln samt för Restaurang & Storkök jobbar sedan tidigare med båda varumärkena. Central kundbearbetning har hanterats separat av Guldfågeln respektive Ingelsta Kalkon. Nu samordnar vi även den centrala kundbearbetningen och Försäljningsdirektör inom Affärsområde Kyckling & Kalkon blir Kent Jonsson som också han har funnits i säljledande befattning inom vår organisation under många år.

Vi kommer gemensamt i affärsområdet driva båda våra starka varumärken Guldfågeln och Ingelsta Kalkon. Vårt mål är att bidra med fördjupad kunskap och insikter som driver utvecklingen inom de kategorier vi är verksamma inom till nya höjder. Den samordning vi nu genomför ger oss unika möjligheter att bli den bästa svenska samarbetspartnern för er gällande kyckling, höns och kalkon.

Vi ser verkligen fram emot fortsatt gott samarbete!

 

Peter Andersson
Koncernchef/VD Blentagruppen

Johan Ekerot
Affärsområdeschef Kyckling & Kalkon
Kent Jonsson
Försäljningsdirektör