HÅLLBARHET

Med närhet och omtanke skapar vi de godaste matupplevelserna av svensk kyckling och kalkon.

Vi i familjeägda Blentagruppen har en mycket lång tradition av att ha högsta fokus på hållbarhetsarbete. Vi brinner för dessa frågor och vårt mål är att fortsätta att ligga i absolut framkant inom detta viktiga område. Därför vill vi hela tiden vidareutvecklas och bli ännu bättre.

I Blentagruppen har vi valt att bara arbeta med svenska fågelprodukter som i sig självt har ett lågt klimatavtryck. Men vi nöjer oss inte med det utan arbetar hela tiden aktivt med att göra ytterligare förbättringar.

Vårt mål är att ha en djuromsorg i världsklass, något som vi är riktigt stolta över. Utöver det arbetar vi hårt med att minimera matsvinn, uppnå en fossilfri produktion och fossilfria transporter. Vi arbetar med stora projekt i syfte att med bibehållen livsmedelssäkerhet ändå kunna minimera vattenförbrukningen. Dessutom ser vi hela tiden över våra förpackningsmaterial för att endast använda helt materialåtervinningsbara förpackningar. För oss är det också en självklarhet att erbjuda goda och sunda arbetsvillkor, både för våra egna medarbetare och hos våra leverantörer.

Vi vill på vårt sätt bidra till ett bättre och mer hållbart samhälle.